top of page

E-poele vajalikud pakkematerjalid

Pakkematerjalide valik on lai ja sõltub paljudest teguritest, sealhulgas toote tüübist, transportimise nõuetest, keskkonnasõbralikkusest ja muudest aspektidest. Pakkematerjalide valik sõltub ka sellest, kas tegemist on ühekordse kasutusega pakendiga või taaskasutatava pakendiga, ning kasutaja poolt eelistatud brändi mainest ja keskkonnasõbralikkusest. E-äris on soovitav valida materjale, mis vastavad toodete eripäradele ja samal ajal vastavad klientide ootustele. Levinumad pakkematerjalid:

Jõupaber: tuntud oma tugevuse poolest. See saavutatakse paberimassi valmistamise protsessis, kus kiudud on tugevalt kokku surutud ja liimitud, mis annab paberile suurema vastupidavuse ja kandevõime. Jõupaber on mitmekülgne ja keskkonnasõbralik materjal, tugevus ja vastupidavus teevad sellest atraktiivse valiku nendele, kes vajavad vastupidavat pakendimaterjali.

Kärgpaber: on tulnud, et jääda. Tegemist on keskkonnasõbraliku dekoratiivse 3D

paberiga mugavaks ja turvaliseks pakendamiseks. See kaitseb klaasi, portselani jne. purunemise eest ning kiirendab toiduainete, kosmeetikatoodete pakkimist. Üks paber – mitu kasutusviisi, see sälguline paber on tõhus abiline paljudes tööstusharudes. Kärgpaberisse saab hõlpsasti pakkida ebakorrapärase kujuga, öko-, esmaklassilisi tooteid ja isegi lilli. Uuenduslik lähenemine pakendamises, mis paneb mullikile unustama. Venitamise ajal sälguline paber muutub ja tekkivad 3D-struktuurid loovad omamoodi "õhkpadja", mis tagab ohutu pakendamise ka õrnade toodete puhul. Ideaalne kärgpaberi venituseks on just spetsiaalne seadeldis/masin, mida on lihtne kasutada.

Mullikile: populaarne pakendamisel just oma polsterdava ja kaitseomaduse tõttu.

Siidipaber: õhuke ja kergelt läikiv paberitüüp, mis on tuntud oma sileda ja siidise tekstuuri poolest. Seda kasutatakse peamiselt dekoratiivsetel eesmärkidel, kingituste, saadetiste pakendamiseks. Siidipaberit on erinevates värvitoonides ja mustrites.

Täitepaber: 100% taaskasutatud paberist valmistatud paberitäidisega, täidab suurepäraselt pakendi tühja ruumi ning kaitseb tooteid põrutuste eest.

Pehmendus -ja mahumaterjal: ökoloogilised pehmendusmaterjalid kaitsevad suurepäraselt saadetisi transpordi ajal, olenemata toote kujust või suurusest. Krõpsutaoline pehmendusmaterjal on täielikult biolagunev, mittetoksiline ja keskkonnale ohutu ning kaunistab pakendi sisu. Kui klient pehmendusmaterjali enam ei vaja siis ta lihtsalt saab need vees lahustada.

Paberlaastud: samuti on uueks suunaks ka ökoloogiline ja esteetiline paberpakendite täiteaine. Paberilaastud täidavad tühjad kohad pakendis, lisaks muudab transpordi turvalisemaks. Valmistatud täielikult biolagunevatest ja keskkonnasõbralikest materjalidest.

Erinevad kiled: masinkiletuseks, termokiletuseks ja tavakiletuseks. Oma paljudes versioonides on kile universaalne materjal, millel on tuhandeid kasutusviise. Toote kaitsmine kilega aitab seda paremini käsitseda ja laadida ning kaitseb pakendit kulumise või vigastuste eest. Kile on asendamatu abimees.

Lainepapp: pakkimismaterjalina on lainepapp samaaegselt pehme ja tugev, vastupidav ja keskkonnasõbralik. Kui toode vajab kaitset või on oma olemuselt nõudlikum, on lahenduseks tugeva konstruktsiooniga, lahtritega kastid ja karbid, mida saab korduvalt uuesti avada ja sulgeda. Erineva tugevusega lainepapp: kolme-, viie- ja seitsmekihiline lainepapp ning erinevate lainetega.

Kartong: erineva paksuse ja koostisega papp, millest saab valmistada mitmesuguse konstruktsiooniga pakendeid. Kartongi on võimalik taaskasutada ja tema mõju keskkonnale on kordades väiksem kui näiteks plastikul või klaasil. Kartongpakendid on väga levinud igasuguses kaubanduses, toidu-, kosmeetika-, elektroonika-, trüki- ja farmaatsiatööstuses, kus nad aitavad kaitsta toodet valguse ja õhu eest.

Paberkott: sangadega kotid, akende või sulguritega kotid, korduvsuletavad kotid, keskkonnasõbralikud, biolagunevad ja taaskasutatavatest materjalidest valmistatud kotid. Erinevast materjalist paberkotid on mugav ja soodne viis pakendada toidu-, tööstus- või esmatarbekaupa.

Teip, lint: erinevat mõõtu ja värvi teibid, kinnitus-, hoiatusteibid aitavad katta ja pakkida, tihendada, isoleerida või eristada. Pakkelindid aitavad fikseerida kaupa transpordi ja tõstmise tarbeks.

Eurobox: tugevad, vastupidavad ja stabiilsed suured kastid, mis muudavad need sobivaks mitmesuguste toodete pakendamiseks ja transportimiseks. Võimaldavad tõhusat kaubandusvoogu ja aitavad optimeerida laomajandust ning transpordi- ja ladustamiskulusid. Euroboxid on olulised pakendamisel tänu oma standardmõõtmetele, vastupidavusele, kergusele, hügieenilisusele ja kohandatavusele. Euroboxid on lihtsasti puhastatavad ja desinfitseeritavad, mis tagab kaupade ohutuse ja hügieeni. See on eriti oluline toiduainete ja muude tundlike kaupade puhul, kus puhtus ja steriilsus on üliolulised. Need aitavad parandada logistikaprotsesse, optimeerida ruumi kasutamist ja tagada kaupade ohutu ja tõhusa käitlemise ning transportimise.

Kaubaalus: kvaliteetsed ja vastupidavad kaubaalused aitavad saadetist turvaliselt ja mugavalt transportida ning efektiivselt hoiustada. Kaubaalused on nii puidust kui plastikust, väga töökindlad, korduvalt kasutatavad. Standardmõõtudes sertifitseeritud kaubaalused on levinumad EUR suurustes, erineva kandevõime ja töötlusega.



Loe trükiteenustest ja pakenditest lisaks Pakendi blogist.

Vaata lisaks Pakendi YouTube kanalit.

Külasta samuti Pakendi OÜ emaettevõtte Pakenditööstus OÜ kodulehte.

Võta ühendust ja avasta, kuidas PAKENDI OÜ saab aidata Sul silma paista läbi pakendi!

Recent Posts

See All
bottom of page